Business Controller – Wijchen

Introduction

Als Business Controller bij Veco zorg jij ervoor dat al onze financiële processen en analyses voor onze zustermaatschappij Reith Laser volledig in lijn liggen met onze strategische doelstellingen en voldoen aan de huidige wet- en regelgeving. Door jou reeds opgedane werkervaring en kennis doorzie jij kansen en bedreigingen en weet jij deze om te zetten naar concrete acties. Je werkt zeer nauw samen met een financieel assistent en maakt deel uit van het Management Team van Reith Laser. Jij: een baan met volop uitdaging, ondernemerschap en groei. Wij: een collega die ervoor zorgt dat Reith Laser zich kan blijven ontwikkelen.

Organization

Waar kom je te werken als Business Controller?
Reith Laser BV is al meer dan 25 jaar een van Europa’s meest toonaangevende hightechbedrijven op het gebied van laserbewerkingen, zoals boren, (micro-)snijden, lassen, graveren en micro-machining. We zijn een groeiende organisatie met ruim 45 medewerkers en (inter)nationale opdrachtgevers uit diverse technologische industrieën, waaronder de medische branche, semiconductor, automotive en lucht- en ruimtevaart. Samen met de opdrachtgever verrichten we haalbaarheidsonderzoeken, vervaardigen we prototypes en produceren we kleinere series tot grotere volumes.

Function

Jouw uitdaging als Business Controller
We willen onze organisatie verder professionaliseren door de, mede door jou opgestelde, strategie verder te implementeren in de organisatie. Jouw uitdaging is helder: jij bent verantwoordelijk voor en geeft vorm en actieve sturing aan het algehele financiële beleid, de daaruit vloeiende processen van de organisatie en later de gehele groep. Hierbij kun je denken aan het realiseren van een optimale risicobeheersing en inrichting van de financiële processen. Deze worden vanzelfsprekend door de organisatie uitgevoerd. Verder zorg jij dat, op basis van margeanalyses, heldere kostprijssystematiek en bussinesscases, de organisatie de juiste commerciële beslissingen kan nemen. Wanneer de gehele controlling bij Reith Laser is geoptimaliseerd, krijg jij de vrijheid om 2 dagen per week projecten uit te voeren voor de gehele Veco groep. Als financieel controller maak je deel uit van het vierkoppige managementteam van Reith Laser. Je rapporteert hiërarchisch aan de MD en functioneel aan de CFO van de groep.

Tot je taken behoren verder:

 • bijdragen aan het continu verbeteren van processen en performance;
 • een maandelijkse review met betrekking tot het financiële planningsproces (meerjarenplanning, budgettering, forecasting, etc.) en het definiëren van KPI’s om het proces optimaal te volgen;
 • zorg dragen voor het tijdig en correct laten uitvoeren van financiële transacties, aangiftes en de administratie daarvan.

Requirements

We gaan altijd voor de beste oplossing, wat zijn jouw kwaliteiten?
Als eerste zien we graag dat je 3 tot 5 jaar werkervaring hebt opgedaan, bijvoorbeeld als (assistent) controller bij een productieorganisatie. Je hebt een visie en daadkracht op het gebied van finance en bent van nature een leiderstype. Jij hebt de capaciteit om veranderingen niet alleen te initiëren en te implementeren, maar ook te realiseren. Daarnaast heb je een hands-on-mentaliteit, ben je communicatief vaardig in het Nederlands en Engels, werk je gemakkelijk samen en heb je een sterk analytisch vermogen.

Verder vragen we:

 • een afgeronde wo- opleiding, afstudeerrichting Controlling;
 • Ervaring op het gebied van plantcontrol is een pre.
 • dat je communicatief vaardig bent in het Duits (pre);
 • dat je fulltime beschikbaar bent;
 • dat je woonachtig bent in de regio Nijmegen, Arnhem, Oss, Den Bosch.

Offer

Wat bieden we je als Buniness Controller?
Allereerst een zeer collegiale en gedreven werkomgeving met veel ruimte voor opleiding, persoonlijke ontwikkeling en groei. We zijn financieel kerngezond en dat maakt dat we gericht kunnen en blijven investeren in een betere toekomst. We bieden je bij aanvang een marktconform salaris, afhankelijk van je kennis en ervaring. Naast de mogelijkheid op een vast dienstverband bieden wij je uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Hierbij kun je denken aan:

 • 8% vakantiegeld
 • winstuitkering (voorwaardelijk)
 • 25 vakantiedagen
 • 6 adv-dagen
 • pensioenregeling met 66% werkgeversbijdrage
 • reiskostenvergoeding

Information

Wil je kennismaken of wil je meer weten? Je bent van harte welkom!
Voor functie-inhoudelijke informatie en om te solliciteren kun je contact opnemen met Marlon Vintges, recruiter, via 06-48772698 of reageer direct via onderstaande ‘solliciteerknop’.

Reith Laser hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma’s en een identiteitsbewijs te zien krijgen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd.


Close Menu